ua en ru

"Метінвест" заявляє про напад криміналітету на офіс компанії у Кривому Розі

У Кривому Розі сьогодні вдень група молодих людей під проводом раніше неодноразово судимого Юрія Настусенка і Владислава Штефана зібралася біля офісу під виглядом участі в пікеті НПГУ.

У Кривому Розі сьогодні вдень група молодих людей під проводом раніше неодноразово судимого Юрія Настусенка і Владислава Штефана зібралася біля офісу під виглядом участі в пікеті НПГУ. Про це повідомили у прес-службі "Метінвесту".

Як повідомляється, прямо на місці дана група осіб спочатку розпивала спиртні напої, а потім зламала огорожу за допомогою "болгарки". "Прорвавшись на територію офісу "Метінвесту", ця група провокувала присутніх людей на загострення обстановки, в т.ч. вигукували заклики до розправи над працівниками компанії. Представник "Метінвесту", який вийшов для отримання вимоги, був фактично узятий у заручники, на його адресу викрикували образи, неодноразово намагалися вдарити. Потім провокатори розбили скло вхідних дверей офісу і прорвалися всередину. У бійці також брали участь активісти місцевого "Євромайдану". При цьому більшість членів профспілки відмовилися від участі у захопленні, коли зрозуміли, що ситуація набула некерованого характеру", - сказано в повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, таким чином, так звані "активісти" і відверті кримінальники продовжують "розгойдувати" ситуацію у Кривому Розі. "Прикриваючись турботою про простих робітників, криміналітет міста мріє про реванш - повернення в 90-ті, коли вони тримали городян у страху. Заявляючи про європейські цінності, вони цинічно порушують їх своїми діями. Їх не турбує ні благополуччя громадян, ні стабільне життя регіону та країни", - йдеться в повідомленні.

"Метінвест" вимагає зупинити протиправні дії відносно компанії, припинити тиск на співробітників і блокування роботи офісу, прикриваючись безпідставними вимогами. Компанія звертається до органів правопорядку з вимогою розібратися в події і дати об'єктивну оцінку діям "активістів".

Нагадаємо, раніше у грудні група "Метінвест" заявила про припинення поставок сировини на Авдіївський коксохімічний завод через пошкодження залізничного полотна.