ua en ru

"ЗТМК" почав промислове виробництво титанових зливків, слябів і легованих сплавів

"Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ТОВ "ЗТМК"), що входить в титановий бізнес Group DF, запустив промислове виробництво продукції з більш високою доданою вартістю - титанових зливків, слябів і легованих сплавів.

"Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ТОВ "ЗТМК"), що входить в титановий бізнес Group DF, запустив промислове виробництво продукції з більш високою доданою вартістю - титанових зливків, слябів і легованих сплавів. Про це повідомляє прес-служба Group DF.

"Ми практично вийшли на промислове виробництво злитків і слябів. Наразі наші виробничі потужності дозволяють виробляти щорічно більше 1 тис. тонн нової продукції, а в перспективі ми розглядаємо розширення виробництва до 12 тис. тонн в рік, - зазначив директор ТОВ "ЗТМК" Володимир Сивак. - Підприємство також освоїло технологію виробництва легованих сплавів, у тому числі титану з алюмінієм, з киснем, які, як показали маркетингові дослідження, користуються найбільшим попитом у споживачів".

Як відзначають в Group DF, на дільницю з виробництва титанових злитків закуплено нове обладнання на суму 12,4 млн грн, проведено модернізацію цехів.

У прес-службі пояснюють, що титанові злитки, а також сляби (злитки прямокутного перерізу) широко застосовуються як конструкційний матеріал в атомній енергетиці, хімічному машинобудуванні, суднобудуванні та інших промислових галузей. Щорічне споживання титанових злитків і слябів у світі складає близько 200 тисяч тонн продукції.

Крім того повідомляється, що в рамках програми з розвитку титанової промисловості України Group DF планує будівництво на "ЗТМК" двох нових виробництв: титанового шлаку і титанової губки. У компанії очікують, що в результаті цього потужності комбінату з виробництва титанової губки зростуть до 40 тис. тонн, титанового шлаку - на 100 тис. тонн, що дасть можливість Україні збільшити частку в світовому виробництві титанового шлаку з 0,66% до 4%, титанової губки - з 5 до 14%.