ua en ru

Чистий збиток "Інтерпайпу" в 2012 р. склав 72 млн дол. проти прибутку роком раніше

Чистий збиток "Інтерпайпу" в 2012 р. склав 72 млн дол. проти прибутку роком раніше. Про це йдеться в консолідованої фінансової звітності за МСФЗ за 2012 фінансовий рік, затвердженої радою директорів Interpipe Limited ("Інтерпайп"). 

Чистий збиток "Інтерпайпу" в 2012 р. склав 72 млн дол. проти прибутку роком раніше. Про це йдеться в консолідованої фінансової звітності за МСФЗ за 2012 фінансовий рік, затвердженої радою директорів Interpipe Limited ("Інтерпайп"). Аудит фінансової звітності проведено міжнародною аудиторською компанією Ernst&Young, передає прес-служба підприємства.

Згідно з повідомленням, у зв'язку з уцінкою основних засобів в результаті проведення періодичної переоцінки для дотримання вимог облікових політик "Інтерпайп".

При цьому загальний обсяг продажів трубної продукції збільшився на 12% - до 1,022 млн т у порівнянні з показниками 2011 р., а загальний обсяг продажів колісної продукції збільшився на 24%, до 211 тис. т.
В результаті зростання виручки склав 6% (до 1,77 млрд дол. у 2012 р.) і був в основному обумовлений збільшенням обсягів продажів

Читайте також: Fitch підтвердило рейтинг "Інтерпайпу" на рівні B-, прогноз - "стабільний"

"Зростання основних фінансових показників в 2012 р. обумовлений двома ключовими факторами - зростанням частки експортних продажів і поступовим переходом на енергоефективні технології виплавки сталі. Частка експорту склала 79% у загальному обсязі продажів компанії за підсумками 2012 р., - зазначив генеральний директор "Інтерпайп" Олександр Киричко. - У січні 2012 року почав працювати новий високотехнологічний завод "Інтерпайп Сталь" потужністю 1,32 млн т заготовки на рік. За перший рік роботи завод виплавив півмільйона тонн сталі. Власне сталеплавильне виробництво буде надавати істотно вплив на показники роботи компанії в найближчі роки".

"Інтерпайп" - міжнародна вертикально-інтегрована трубно-колісна компанія; підконтрольна бізнесменові Віктору Пінчуку. Що входять у групу "Інтерпайп" підприємства виробляють безшовні і зварні труби для нафтогазової галузі, труби спеціального призначення для машинобудування та енергетичної галузі, труби загального призначення для застосування в інших промислових областях, а також колеса та бандажі для залізничного транспорту.