ua en ru

Corum завершила операцію з придбання "Шахтспецбуду"

Компанія Corum повідомляє про завершення операції з придбання ТОВ "Шахтспецбуд" і входження підприємства до складу дивізіону інфраструктурних проектів під назвою "Корум Шахтспецбуд".

Компанія Corum повідомляє про завершення операції з придбання ТОВ "Шахтспецбуд" і входження підприємства до складу дивізіону інфраструктурних проектів під назвою "Корум Шахтспецбуд". Серед основних напрямків діяльності підприємства - підземне будівництво горизонтальних, похилих і вертикальних виробок шахт, тунелів для промислової і міської інфраструктури, йдеться у повідомленні прес-служби фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), до складу якої входить Corum.

Придбання здійснено в межах реалізації довгострокової стратегії компанії з надання клієнтам комплексних рішень у галузі видобутку корисних копалин, а також будівництва шахт. Відзначимо, що сьогодні компанія Corum реалізує проект із будівництва двох вертикальних шахтних стовбурів у В'єтнамі.

За словами директора дивізіону інфраструктурних проектів Corum Group Володимира Мерзликіна, компанія продовжує трансформацію бізнес-моделі в бік концентрації на ключових процесах.

"За допомогою "Корум Шахтспецбуд" ми нарощуємо потенціал компанії в галузі горизонтального і похилого проходження, а також у комплексних проектах з оснащення гірничо-видобувних підприємств, що включають постачання стаціонарного обладнання, монтажні та пусконалагоджувальні роботи. Переконані, що придбання дозволить компанії стати більш конкурентоспроможною і стійкою", - зазначив Мерзликін.

"Шахтспецбуд" - недержавне багатопрофільне гірничо-будівельне підприємство. Серед його напрямків діяльності: буровибухові роботи для підземних і відкритих гірничих робіт, вибухові роботи спеціального призначення; будівельно-монтажні роботи зі спорудження наземних об'єктів загальнопромислового та спеціального призначення.

За час роботи виконано роботи з будівництва понад 120 промислових об'єктів - вертикальних і похилих виробок шахт і копалень.

Компанія Corum (раніше НВК "Гірничі машини") входить до складу найбільшої в Україні фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) і є експертом у гірничодобувному бізнесі. Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також будівництві шахт.

До Corum входять 7 заводів і ремонтні майданчики в Україні та Росії, торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі та Польщі.
Згідно з аудійованими даними PricewaterhouseCoopers, у 2012 р. загальний обсяг продажів склав 312,7 млн євро. EBITDA - 61,7 млн євро.