ua en ru

ДТЕК почав здійснювати прямі постачання антрациту в Мексику

ДТЕК почав здійснювати прямі поставки вугільної продукції в Мексику. За умовами угоди в травні-червні поточного року буде відвантажено 22 тис. т антрациту на адресу ArcelorMittal Las Truchas

ДТЕК почав здійснювати прямі поставки вугільної продукції в Мексику. За умовами угоди в травні-червні поточного року буде відвантажено 22 тис. т антрациту на адресу ArcelorMittal Las Truchas, що входить в найбільший світовий металургійний холдинг, йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

Відзначимо, що в 2014 р. компанія здійснила вихід на нові ринки і налагодила постачання кінцевим споживачам вугілля в Бразилії (55 тис. т - марка А), Марокко (71 тис. т - марки Т,Р) і Великобританії (250 тис. т - марка Г).

У 2013 р. ДТЕК вийшов на відкритий світовий фрахтовий ринок і успішно продовжив фрахтувати судна на оптимальних ринкових умовах в 1 кварталі 2014 р. В січні-березні компанія уклала договори на перевезення понад 1 млн т вугілля, що перевищує обсяги за весь 2013 р.

У 2013 році компанія наростила поставки вугілля на зовнішні ринки на 72,7% до 4 740 млн т. Поставки на нові «нетрадиційні» ринки зросли до 1,26 млн. тонн у порівнянні з 0,34 млн т в 2012 р. (+267% р/р). У І кварталі 2014 р. ДТЕК збільшив постачання вугілля на зовнішні ринки порівняно з аналогічним періодом 2013 р. на 68,1%, до 1,17 млн т, при цьому в березні поточного року відвантаження вугілля на експорт стали максимальними в історії компанії.

ДТЕК планує збільшувати поставки українського вугілля на ринки країн Південно-Східної Азії, Китаю, Індії, Латинської Америки, Африки, а також сусідніх країн - Болгарії, Туреччини.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тисяч осіб.