ua en ru

Fitch знизило рейтинг Interpipe з ССС до С

Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Interpipe Limited, а також рейтинг пріоритетних незабезпечених зобов'язань, застосовуваний до євробондів 2017 р., з ССС до С. Про це йдеться в повідомленні Fitch.

Як відзначають аналітики Fitch, зниження рейтингу викликане високим ризиком нестачі ліквідності для обов'язкових боргових виплат у розмірі 106 млн дол. до 1 листопада 2013 р.

"Обмеження ліквідності багато в чому викликані тим, що квоти Митного союзу на експорт українських труб в Росію давно не оновлювалися", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні Fitch також зазначається, що Україна є однією з дев'яти країн, щодо яких Міністерство торгівлі США проводить розслідування по антидемпінговому ціноутворенню на імпорт труб, що може створити додаткові труднощі для компанії.

При цьому, як відзначають аналітики рейтингового агентства, рейтинг може бути знижений до RD (обмежений дефолт), якщо компанія не погасить боргові зобов'язання до 1 листопада 2013 р.

Водночас, на думку Fitch, можливих причин для підвищення рейтингу на даний момент не спостерігається.

"Інтерпайп" - міжнародна вертикально-інтегрована трубно-колісна компанія, підконтрольна бізнесменові Віктору Пінчуку. Підприємства, що входять у групу "Інтерпайп", виробляють безшовні і зварні труби для нафтогазової галузі, труби спеціального призначення для машинобудування та енергетичної галузі, труби загального призначення для застосування в інших промислових областях, а також колеса і бандажі для залізничного транспорту. Чистий збиток "Інтерпайпу" в 2012 р. склав 72 млн дол. проти прибутку роком раніше.