ua en ru

Фонд держмайна передав Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК до сфери управління Мінекономрозвитку

Фонд державного майна передав ДП "Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат" та ДП "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат" у сферу управління Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Фонд державного майна передав ДП "Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат" та ДП "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат" у сферу управління Міністерства економічного розвитку та торгівлі України. Про це повідомляє прес-служба секретаріату Кабінету міністрів.

"Цілісні майнові комплекси Іршанського гірничо-збагачувального і Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів відповідно до постанови Кабінету міністрів України "Деякі питання забезпечення функціонування підприємств титанової галузі" віднесено до сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в прес-службі, договори оренди цих комбінатів, укладені Фондом з ПРАТ "Кримський титан", закінчуються сьогодні і продовжені не будуть.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабмін повернув у держвласність Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК.

5 червня Кабмін попередив приватне акціонерне товариство "Кримський титан", що входить в холдинг Group DF Дмитра Фірташа, про розірвання договорів оренди цілісних майнових комплексів Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК. У Кабміні пояснили, що це зупинить прихований процес приватизації.