ua en ru

Генеральним директором "Метінвесту" призначений Юрій Риженков

Генеральним директором групи "Метінвест" призначений Юрій Риженков. Раніше він працював у компанії ДТЕК, де обіймав посаду виконавчого директора.

Генеральним директором групи "Метінвест" призначений Юрій Риженков (на фото). Раніше він працював в компанії ДТЕК, де обіймав посаду виконавчого директора, повідомляє прес-служба "Метінвесту".

Риженков прийшов у ДТЕК у 2007 р. на позицію фінансового директора. Виконавчим директором він був призначений в 2010 р. До приходу в ДТЕК він працював фінансовим директором групи International Steel and Tube Industries Limited (ISTIL, Донецьк - Лондон), у фінансових підрозділах ЗАТ "Міні-металургійний завод "ІСТІЛ" (Україна) і Донецького металургійного заводу.

Юрій Риженков має дві вищі освіти - у галузі економіки (Донецький державний технічний університет) і управління бізнесом (Лондонський Королівський Коледж (Великобританія). У 2006 р. він отримав ступінь МВА в Лондонській Школі Бізнесу.

Ігор Сирий, який раніше обіймав посаду генерального директора групи "Метінвест", перейшов на позицію виконавчого директора групи СКМ. У новій якості він буде відповідати за пошук і реалізацію внутрішньої синергії між різними бізнесами групи. Він також увійде до наглядової ради "Метінвесту".

"Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Група "Метінвест" складається з металургійного і гірничодобувного дивізіонів. Згідно з стратегічним баченням групи, її метою є стати провідним європейським вертикально-інтегрованим виробником сталі з стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. У 2012 р. група отримала 12,565 млрд дол. виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 16%.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Основними акціонерами компанії METINVEST B.V. (холдингова компанія групи "Метінвест"є група СКМ (71,25%) і "Смарт-Холдинг" (23,75%), які беруть участь в управлінні компанією на партнерських засадах.