ua en ru

Геннадій Боголюбов продав свою частку в австралійської залізорудної BC Iron за 101 млн дол

Український мільярдер Геннадій Боголюбов продав свою частку в австралійській залізорудній компанії BC Iron Ltd за 111 мільйонів австралійських доларів (101 млн дол.), коли ціна акцій досягла рекордного рівня.

Український мільярдер Геннадій Боголюбов продав свою частку в австралійській залізорудній компанії BC Iron Ltd за 111 мільйонів австралійських доларів (101 млн дол.), коли ціна акцій досягла рекордного рівня, пише Reuters.

Пакет з 23,1% акцій, що належали Боголюбову через Consolidated Minerals, продані ряду компаній за ціною 3,90 дол. за акцію з 5-відсотковою знижкою до ціни закриття в четвер. Компанія повідомила про угоду в заяві для фондової біржі.

Вихід Consolidated Minerals з капіталу BC Iron пішов за продажем акцій гонконгської Regent Pacific на початку цього року.

Після виходу двох великих акціонерів з капіталу компанії BC Iron заявила, що її акції можуть почати торгуватися більш вільно. Consolidated Minerals отримала свою частку в BC Iron, будучи одним із засновників компанії, і завжди була пасивним інвестором.

"Я не бачу нічого поганого в цій угоді, - сказав Майк Хэрроуэлл, аналітик брокера BBY Ltd. - Вони завжди збиралися зірвати куш".

Після 28-відсоткового зростання ціни акцій BCI в цьому році до рекордного рівня поточний момент дуже хороший для продажу, сказав Хэрроуэлл, а акції навряд чи сильно зростуть, так як BC Iron зосереджена на що приносить стабільний прибуток Nullagine, спільному підприємстві з Fortescue Metals Group Ltd.

"Ви бачите перехід від інвесторів, які шукають прибутковість, стратегічним інвесторам", - сказав Хэрроуэлл.
Враховуючи 35 центів дивідендів за 2013 фінансовий рік, дохід акціонерів становить більше 12% з урахуванням податку на дивіденди.

Підлогу Мюллер, голова Consolidated Minerals по Австралії, відмовився коментувати угоду. Компанія планує випустити заяву на своєму веб-сайті пізніше в п'ятницю, сказала його помічниця Ванесса Малади.