ua en ru

Харківська облрада не погодилася виділити "Шахті ім. Засядька" Східно-Володарське нафтогазове родовище

Харківська обласна рада на пленарному засіданні сесії 18 грудня не погодився погодити виділення нафтогазових родовищ ПАТ "Шахта ім. Засядька" та ТОВ "Кубгаз-Борова". Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Харківська обласна рада на пленарному засіданні сесії 18 грудня не погодився погодити виділення нафтогазових родовищ ПАТ "Шахта ім. Засядька" та ТОВ "Кубгаз-Борова". Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Повідомляється, що депутати облради визнали підготовку проектів рішень і самі рішення недостатньо публічними.

Як заявив на сесії голова постійної комісії з питань паливно-енергетичного комлпекса Олег Шаповал, обидва підприємства перереєстровані: ТОВ "Кубгаз-Борова" в смт Борова (Харківська обл., раніше ТОВ " Куб-газ, р. Луганськ), головне підприємство ПАТ "Шахта ім. Засядька" в смт Авдіївка (Донецька обл., поза зоною контролю ДНР), платять податки в Україні і не мають контактів з ЛНР, ДНР.

ТОВ "Кубгаз-Борова" взяло участь у соціальному розвитку області, виділив близько 8 млн грн на будівництво газопроводу в одному з районів області. Офіс підприємства в Луганську був підпалений. ПАТ Шахта ім. Засядька працює на території Харківської обл. близько 3 років, за свій рахунок підприємство підлаштувало свердловини, ремонтує дороги, ліквідовано звалище.

Проектом рішення передбачалося погоджувати виділення ПАТ "Шахта ім. Засядька" нафтогазового родовища Східно-Володарської площі в двох районах області (Харківському та Дергачівському) з метою розвідки, промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти, газу і конденсату.

Іншим проектом рішення погодити виділення ТОВ "Кубгаз-Борова" нафтогазового родовища Західно-Ольговской площі в Борівському районі Харківської області області з метою розвідки, промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти, газу і конденсату.

Раніше Кабінет міністрів України розпорядженням №2295 від 22.12.2010 р. дозволив Міністерству екології та природних ресурсів надати "Шахті ім. Засядька" спецдозволу без аукціонів і тендерів строком на 20 років на геологічне вивчення, в тому числі, з промислово-дослідною розробкою, з подальшим видобуванням нафти і газу 9 площ. Серед них - площі Володарська (Харківський та Дергачівський райони Харківської області), Нижнертыщевская (Чугуївський та Зміївський райони Харківської області).

За повідомленням компанії, вона планувала інвестувати за 8 років в освоєння цих ділянок не менше 1 млрд грн.

ПАТ "Шахта ім. Засядька" (Донецьк) - одне з найбільших вуглевидобувних підприємств в Україні. Генеральний директор - Павло Філімонов, заступник генерального директора - Борис Бокий. Перший керівник підприємства - голова ради організації орендарів Юхим Звягільський.

ТОВ "Куб-Газ" (Луганськ) - недержавна геологорозвідувальна і нафтогазовидобувна компанія. За даними компанії, займає третє місце за обсягами видобутку серед недержавних видобувних підприємств в Україні. Власник ТОВ "Куб-Газ" - компанія Loon Ukraine, 70% якої належить Kulczyk Oil Ventures Limited (Кіпр), 30% - Gastek LLC (США). Kulczyk Oil (Канада) належить Яну Кульчику (Польща).
ТОВ "Кубгаз-Борова" - структура, пов'язана з ТОВ "Куб-газ", зареєстрована в Харківській обл., склад засновників не відомий.