ua en ru

Харківська облрада виділить "Шахті ім. Засядька" Східно-Володарське нафтогазове родовище

Харківська обласна рада завтра, 18 грудня, розгляне питання виділення ПАТ "Шахта ім. Засядька" Східно-Володарського нафтогазового родовища (Харківський і Дергачівський райони області).

Харківська обласна рада завтра, 18 грудня, розгляне питання виділення ПАТ "Шахта ім. Засядька" Східно-Володарського нафтогазового родовища (Харківський і Дергачівський райони області), передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомляється, проект рішення облради узгоджений із профільною комісією та управлінням правового забезпечення та внесений до завтрашнього порядку денного.

За словами співробітників апарату Харківської облради, швидше за все, заперечень не буде, і "Шахта ім. Засядька" отримає нафтогазове родовище для розвідки і промислової розробки з подальшим видобуванням нафти, газу і конденсату.

Нагадаємо, 22 грудня 2010 року Кабмін під керівництвом тодішнього прем'єра Миколи Азарова дозволив Міністерству екології та природних ресурсів надати ПАТ "Шахта ім. Засядька" спеціальний дозвіл (без аукціонів і тендерів) терміном на 20 років на геологічне вивчення, у тому числі із промислово дослідною розробкою, з подальшим видобуванням нафти і газу дев'яти площ. Серед цих площ: Володарська (Харківський і Дергачівський райони Харківської області), Нижньортищівська (Чугуївський та Зміївський райони Харківської області). За повідомленням ПАТ "Шахта ім. Засядька", компанія планувала інвестувати за вісім років в освоєння цих ділянок не менше 1 млрд грн.

Як повідомлялося наприкінці листопада, в результаті потрапляння снаряда в шахту ім. Засядька загинув чоловік.

Шахта ім. Засядька (Донецьк) - одне з найбільших вуглевидобувних підприємств в Україні. Гендиректор - Павло Філімонов, заступник гендиректора - Борис Бокій. Перший керівник підприємства - голова ради організації орендарів, найстаріший народний депутат поточного скликання Ради Юхим Звягільський.