ua en ru

Ірак дозволив "Метінвесту" поставку труб великого діаметру

Ірак дозволив українській групі "Метінвест" поставку в країну труб великого діаметру.

Ірак дозволив українській групі "Метінвест" поставку в країну труб великого діаметру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи СКМ, що є основним акціонером "Метінвесту".

Як наголошується, іракська державна компанія South Oil Company завершила технічний аудит металургійного комбінату "Азовсталь" і Харцизького трубного заводу, які входять до "Метінвест". "Це стало заключним етапом кваліфікації, в результаті якої Група Метінвест була включена Міністерством Нафти Іраку до складу схвалених постачальників труб великого діаметру з власного штрипса", - наголошується в повідомленні.

До недавнього часу в Ірак, як йдеться у повідомленні, можна було постачати труби з штрипса виробленого тільки в Західній Європі, Японії і США.

"Тепер, коли комбінат"Азовсталь"став кваліфікованим постачальником штрипса для Іраку, Група Метінвест може брати участь у державних проектах з будівництва нафто -і газопроводів у цій державі. Компанія також може реалізовувати штрипс іншим трубним заводам , які планують поставки в Ірак", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Група "Метінвест" є міжнародною вертикальної інтегрованої гірничо - металургійної групою компаній. Акціонерами групи "Метінвест" є група "Систем Кепітал Менеджмент" (71,25%) і група "Смарт-холдинг" (23,75% ), які беруть участь в управлінні на партнерських засадах.