ua en ru

Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК були передані Фірташу шляхом сумнівної схеми, - Яценюк

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат і Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат були передані в оренду холдингу Дмитра Фірташа шляхом сумнівної схеми.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк (на фото) заявляє, що Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат і Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат були передані в оренду холдингу Дмитра Фірташа шляхом сумнівної схеми. Про це Яценюк заявив, виступаючи у Верховній Раді.

"Ми оголосили курс на демонополізацію української економіки і на боротьбу з олігархією... У рамках цієї роботи хочеться публічно заявити, що два ГЗК, які шляхом сумнівної схеми були віддані Фірташу, вчора рішенням уряду були повернуті у державну власність", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, 5 червня Кабмін попередив приватне акціонерне товариство "Кримський титан", що входить в холдинг Group DF Дмитра Фірташа, про розірвання договорів оренди цілісних майнових комплексів держпідприємства "Іншавський державний гірничо-збагачувальний комбінат" і держпідприємства "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат". У Кабміні пояснили, що це зупинить прихований процес приватизації.