ua en ru

Кабмін визначиться щодо майбутнього Іршанського ГЗК та Вільногірського ГМК після інвентаризації, - ФДМУ

Кабінет міністрів України прийматиме управлінські рішення щодо подальшого функціонування ЦМК "Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат" та "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат" після проведення інвентаризації на них.

Кабінет міністрів України прийматиме управлінські рішення щодо подальшого функціонування ЦМК "Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат" та "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат" після проведення інвентаризації на них. Про це сьогодні на брифінгу в Кабміні повідомив в.о. голови Фонду державного майна України (ФДМУ) Дмитро Парфененко, передає прес-служба фонду.

"Якщо буде прийнято рішення про приватизацію, то це буде виключно прозора і чесна приватизація, що не передбачатиме складних схем зі створенням господарських товариств з переважаючою часткою орендаря у статутному капіталі, як це планували зробити у попередньому уряді. Буде відкрита приватизація, яка принесе бюджету набагато більше коштів і забезпечить ефективну діяльність підприємств", - зазначив він.

Зазначимо, згідно з постановою Кабінету міністрів "Деякі питання забезпечення функціонування підприємств титанової галузі" № 406 договори оренди зазначених підприємств закінчилися 5 вересня 2014 р., після чого їх було віднесено до сфери управління Мінекономрозвитку та передано на баланс держпідприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

Нагадаємо, 4 вересня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що Кабмін повернув у держвласність Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК.