ua en ru

Металургійне виробництво у Донецькій області в грудні зросло, - ОДА

Металургійне виробництво у Донецькій області в першій декаді грудня збільшилося.

Металургійне виробництво у Донецькій області в першій декаді грудня збільшилося. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької облдержадміністрації.

Так, за першу декаду грудня на підприємствах металургійного комплексу області у порівнянні з аналогічним період листопада середньодобове виробництво чавуну збільшилося на 18,5%, сталі - на 12,3%, а коксу - на 18,6%.

Як зазначається, зараз у Донецькій області в доменному виробництві з 15 доменних печей в роботі знаходяться 11. Із-за дефіциту коксу і залізорудної сировини з 21 листопада зупинена доменна піч № 1 на Єнакіївському метзаводі.

У сталеплавильному виробництві з восьми конвертерів працюють сім. Також працює ТОВ "Електросталь" (м. Курахове). Мартенівські печі комбінату ім. Ілліча знаходяться в резерві. Донецький електрометалургійний завод законсервований з 16 січня.

У звичайному режимі працюють Макіївська філія Єнакіївського метзаводу і Харцизький трубний завод.
На меткомбінаті ім. Ілліча триває модернізація агломераційного цеху.

Крім цього, в області працюють п'ять коксохімічних заводів і коксохімічне виробництво ПАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь".

З вогнетривких і флюсодобывающих підприємств виробничу діяльність здійснюють Великоанадольський вогнетривкий комбінат, Красноармійський динасовий завод, Часівоярський вогнетривкий комбінат, Новотроїцьке рудоуправління, Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат. Не працюють Комсомольське рудоуправління, Пантелеймонівський і Красногорівський вогнетривкі заводи.

Нагадаємо, в листопаді Донецька обл. збільшила середньодобове виробництво сталі на 13,7%.