ua en ru

Міліція підозрює компанію Новинського у фіктивному підприємництві

Правоохоронці обшукували київський офіс компанії "Смарт-холдинг", президентом якої є нардеп 8 скликання з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський, в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками фіктивного підприємництва, протидії законній господарській діяльності і ще кількох складів злочинів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

"13 лютого працівники ГСУ МВС України спільно з оперативниками Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України під час розслідування вказаної кримінальної проведено обшук в приміщенні компанії на вул. Ігоревській в Києві", - сказано в повідомленні.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205-1 (Підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців), ч. ст. 206 (Протидія законній господарській діяльності), ч. 2 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 1 ст. 356 (Самоправство), ч. 1 ст. 358 (Підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Зазначимо, сам Новинський пов'язує обшук в офісі своєї компанії з політичною діяльністю.

Нагадаємо, "Смарт-холдинг" - одна з найбільших промислово-інвестиційних груп України, яка об'єднує компанії з сфери гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, банківського сектора, сільського господарства, рітейлу, суднобудування і нерухомості.