ua en ru

Міненерго з травня 2014 р. заборонило реалізацію сортового вугілля через посередників

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прийняло рішення про заборону з травня 2014 р. самостійної реалізації сортового вугілля.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прийняло рішення про заборону з травня 2014 р. самостійної реалізації сортового вугілля. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Відтепер реалізацію сортового вугілля здійснює виключно ДП "Вугілля України".

"Наразі здійснюється пошук ринків збуту сортового вугілля. Додатковий прибуток очікується до 11 млн грн у місяць (150 грн/тонну)", - зазначають у Міненерго.

Крім того, починаючи з березня поточного року енергетичне вугілля для потреб теплоелектростанцій реалізується виключно за договорами з ДП "Вугілля України". З квітня відновлені поставки коксівного концентрату споживачам ГМК за договорами з ДП "Вугілля України". У квітні обсяг поставок склав біля 200 тис. тонн коксівного концентрату, у тому числі 80 тисяч тонн - профіцитної газової групи.

За розрахунками Міненерго, додаткова вигода внаслідок зростання середньої ціни становить біля 30 млн грн. З травня щомісяця заплановано поставляти 280 тис. тонн коксівного концентрату, у тому числі 100 тис. тонн - газової групи.

У міністерстві вважають, що заборона реалізації вугілля через посередників дає змогу здійснювати реалізацію продукції за прямими контрактами з тепловими генераціями та металургійними заводами, що матиме значний економічний ефект.