ua en ru

Міненерго ввело у розробку Єлизаветівське родовище та ділянку свердловини Північно-Яблунівської площі

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан ввів у промислову розробку Єлизаветівське родовище та у дослідно-промислову розробку ділянку свердловини № 203-А Північно-Яблунівської площі.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан ввів у промислову розробку Єлизаветівське родовище та у дослідно-промислову розробку ділянку свердловини № 203-А Північно-Яблунівської площі. Про це йдеться у відповідних наказах Міненерго № 775 та № 776 від 3 листопада 2014 р.

"Відповідно до ст. 36 закону України "Про нафту і газ", протоколу від 02 липня 2014 р. № 80 засідання Центральної комісії з питань розробки газових, газоконденсатних, нафтових родовищ та експлуатації підземних сховищ газу Міністерства енергетики та вугільної промисловості та за результатами розгляду заяви СП "Полтавська газонафтова компанія" від 24 жовтня 2014 р. № 1571-Г наказую: ввести Єлизаветівське родовище у промислову розробку", - йдеться у наказі № 775.

Крім того, за результатами розгляду заяви ТОВ "Арабський Енергетичний Альянс ЮЕЙ" від 13 жовтня 2014 р. № 1380 Продан наказав ввести поклад горизонту В-22 ділянки свердловини № 203-А Північно-Яблунівської площі у дослідно-промислову розробку.

Контроль за виконанням цих наказів Продан поклав на заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Діденка.

Нагадаємо, як заявив раніше голова Державної служби геології і надр Дмитро Кащук, Україні необхідно розробляти нові родовища корисних копалин, оскільки родовища, що використовуються зараз, скоро можуть вичерпатися.