ua en ru

Shell і Chavron досі не дали згоди на виведення з угоди про розподіл продукції "СПК-Геосервіс", - Мохник

Компанії Shell і Chavron досі не дали згоди щодо виведення з угоди про розподіл продукції ТОВ "СПК-Геосервіс".

Компанії Shell і Chavron досі не дали згоди щодо виведення з угоди про розподіл продукції ТОВ "СПК-Геосервіс". Про це повідомив на брифінгу міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні - одна з серйозних проблем. Ми проводили консультації з іноземними інвесторами Shell і Chavron. Від них немає письмових погоджень щодо того, щоби провести дії з "СПК-Геосервіс", але робота ведеться", - повідомив Мохник.

За його словами, є кілька способів вивести приватну компанію із угоди про розподіл продукції.

"На сьогодні ведеться робота щодо зміни учасників ТОВ "Надра Олеська" і ТОВ "Надра Юзівська", тобто це ті структури, які відповідають за угоди про розподіл продукції в рамках видобутку сланцевого газу на Юзівській і Олеській площині. На сьогодні змінено керівництво цих товариств, оскільки засновником ТОВ "Надра Юзівська" і ТОВ "Надра Олеська" є на 90% НАК "Надра України" і на 10% "СПК-Геосервіс". Зараз проводиться робота в кількох напрямках. Перше - щодо добровільного виходу "СПК-Геосервіс" зі складу учасників товариств. Друге - відступлення "СПК-Геосервіс" своєї частки в статутному капіталі ТОВ "Надра Юзівська" і ТОВ "Надра Олеська" на користь юридичної особи підконтрольної державі, а також зміни учасників та засновників "СПК-Геосервіс" на користь юридичної особи підконтрольної державі", - проінформував Мохник.

Нагадаємо, на початку квітня 2014 р. на засіданні міжвідомчої комісії з організації укладання та виконання УРП було прийнято рішення про виведення ТОВ "СПК-Геосервіс" з угод про розподіл продукції з компаніями Shell и Chevron. Таке рішення було прийнято через підозру щодо наявності корупційної складової в цій компанії.