ua en ru

Україна не вводитиме квотування на російське вугілля в 2014 р., - Прасолов

Україна не вводитиме квотування на російський вугілля в 2014 р. Про це журналістам у Москві сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

Україна не вводитиме квотування на російський вугілля в 2014 р. Про це журналістам у Москві сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов (на фото).

"Українська сторона не планує введення будь-якого квотування на 2014 р.", - сказав він, відповідаючи на запитання про можливі обмеження поставок російської вугільної продукції в Україну.

Минулого тижня повідомлялося, що Кабінет міністрів України не планує вводити квотування коксівного вугілля в січні-березні 2014 р.Про це заявляв генеральний директор об'єднання коксохімічних підприємств "Укркокс" Анатолій Старовойт. При цьому він зазначив, що коксохімічні заводи і компанії зобов'язалися викупити значну частку коксівного вугілля, що видобувається на українських державних шахтах. Рішення про подальшу дію квот буде прийнято, виходячи з того, чи буде викуповуватися вугілля українського видобутку, пояснив Старовойт.

Квоти на імпорт коксівного вугілля в Україну вступили в силу 1 червня 2013 р. Згідно з постановою Кабінету міністрів України, на 2013 р. встановлена квота на рівні 10,2 млн т.