ua en ru

Український ринок і українські постачальники залишаються в пріоритетах №1 для МК "Запоріжсталь", - гендиректор

Український ринок і українські постачальники залишаються в пріоритетах №1 для МК "Запоріжсталь". Про це після підписання контракту з ТОВ "Прогрес Груп" (Бердичівський машинобудівний завод "Прогрес") заявив генеральний директор "Запоріжсталі" Ростислав Шурма.

"Я б одразу хотів розставити пріоритети і акценти. Для нас пріоритет номер один - це Україна, український ринок і це українські постачальники обладнання та матеріалів. І сьогоднішня подія - це яскраве підтвердження нашої політики", - сказав він.

Також Ростислав Шурма зазначив, що російський ринок залишається важливим для "Запоріжсталі". "У Росії ми протягом десятиліть співпрацюємо з багатьма компаніями, у нас близько 3 тис. клієнтів. І наша продукція в Росії залишиться конкурентоспроможною, як з логістики, так і за якістю", - додав гендиректор "Запоріжсталі".

Нагадаємо, вчора "Запоріжсталь" підписала контракт з українською компанією ТОВ "Прогрес Груп" на виконання робіт з постачання і монтажу газоочисного обладнання для агломашини №2 на суму близько 80 млн грн. Установка газоочисного обладнання в агломераційному виробництві є важливим етапом масштабної програми екологічної модернізації металургійних підприємств Групи компаній "Метінвест", мета якої - мінімізувати вплив виробництва на навколишнє середовище.

"Вибираючи газоочисне обладнання для другої агломашини, ми керувались двома принципами. Перше, ми вибрали найбільш передову технологію в світі, яка застосовується в агломераційному виробництві, це багаторівнева очищення із застосуванням рукавного фільтра. По-друге, при виборі постачальника обладнання, ми цілеспрямовано орієнтувалися на українського виробника. Якщо аналог закордонного обладнання виробляється в Україні, то перевага повинна віддаватися вітчизняним маркам", - зазначив Ростислав Шурма.