ua en ru

У Дніпропетровську близько 300 робітників трубного заводу протестували проти скорочення

Близько 300 робітники Дніпропетровського трубного заводу вийшли на мітинг, протестуючи проти політики адміністрації щодо скорочення персоналу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними профспілкового комітету підприємства, нещодавно адміністрація сповістила про майбутнє звільнення і розірвання трудових договорів майже півтисячі працівників заводу.

На мітингу працівники підприємства вимагали від профспілки запобігти масовим звільненням на підприємстві. Водночас в профспілці повідомили, що зі скаргами на ситуацію на заводі вже звертались до Кабінету міністрів і Президента України, однак відповідей не отримали.

Керівництво Дніпропетровського трубного заводу заявило про наміри щодо повної зупинки підприємства і скорочення 2,4 тис. працівників ще у травні 2013 р. Такі плани пояснили "скрутною економічною ситуацією".

Однак у серпні в Дніпропетровській облдержадміністрації повідомили, що змогли переконати власника піти лише на часткову консервацію виробництва: з двох станів гарячого прокату один мав продовжити роботу, відтак обіцяли зберегти робочі місця для 1,5 тис. працівників. Водночас тоді повідомили, що частину працівників заводу матеріально заохотять, аби вони добровільно звільнились з роботи.

Коментуючи ситуацію на заводі, у серпні радник голови облдержадміністрації Віктор Сергеєв зазначав, що підприємство потрапило в скруту, бо в останні роки "не займалось технічним переоснащенням".

ПАТ "Дніпропетровський трубний завод" - один з провідних в Україні виробників труб з чорного металу.