ua en ru

В результаті обстрілу залізщничного перегону в Донецькій обл. загинув співробітник "Азовсталі", ще один важко поранений

В результаті обстрілу залізничного перегону в Донецькій обл. загинув співробітник "Азовсталі", ще один важко поранений. Про це повідомили у прес-службі ТОВ "Метінвест Холдинг".

Так, вночі 23 грудня в Маріуполі були вчинені підрив залізничного мосту, який пов'язував металургійні комбінати імені Ілліча та "Азовсталь" групи "Метінвест" з Маріупольським торговим портом, а також збройний напад на трьох співробітників МК "Азовсталь", які охороняли залізничний перегін у районі моста "Мухинській".

"О 00:20 група людей у камуфляжній формі, озброєних автоматичною зброєю, обстріляла азовстальців, які патрулювали залізничний перегін. У результаті вбито працівника товстолистового цеху, слюсар-ремонтник з важкими пораненнями доставлений до лікарні, третій співробітник не постраждав. При огляді місця події працівниками міліції були виявлені два мішки тротилу поруч з опорою моста, недалеко від місця нападу на працівників підприємства", - йдеться в повідомленні.

Тієї ж ночі о 01:45 був здійснений підрив залізничного мосту через річку Кальчик на 1260 км залізничного перегону. В результаті порушено залізничне сполучення з Маріупольським торговим портом і міським залізничним вокзалом.

Як заявили в "Метінвесті", металургійні комбінати імені Ілліча та "Азовсталь" опинилися перед загрозою зупинки: через Маріупольський торговий порт меткомбінати отримували не менше 30% сировини (вугілля, ЗРК, аглоруда) і відвантажували не менше 60% металопродукції. На даний час фахівцями комбінатів оперативно вишукуються інші способи доставки і відправки вантажів.

Нагадаємо, у зв'язку з підривом моста через річку Кальчик, за даними громадської організації "Оборона Маріуполя", "поїзди тимчасово слідують до ст. Сартана, звідки організована доставка пасажирів автобусами до Маріуполя".